• Hike adventures
  3-10 september
  Thema
  bergwandeltocht
  Guiding
  5 dagen met een bergwandelgids
  Niveau
  bergwandelervaring is een must
  Verblijf
  2 nachten chalet, 5 nachten refuge
  Verzorging
  half pension
 • intro

  Deze uitdagende bergtocht voert je over de hoogste toppen van de Vallée du Giffre en over de Zwiterse grens. Onder begeleiding van een gids lopen we in 6 dagen een schitterende tocht rondom de Dents Blanches, de ruige pieken die de grens met Zwitserland vormen. Tijdens de tour slaap je op meerpersoons kamers in comfortabele en rustieke berghutten, natuurlijk met half pension verzorging. De eerste en laatste nacht slaap je lekker comfortabel en verzorgd in een chalet in Samoëns. Kortom een mooie week, vol uitdagende wandelingen, schitterende vergezichten en kennis maken met de flora en fauna van het Franse en Zwiterse hooggebergte.

  de week

  Met een groep van minimaal 5 (benodigde) deelnemers vertrekken we na een ontspannen nacht in Samoëns aan de tocht. Deze voert je over alpenweiden, langs gletschermeren, over ruig alpine terrein en over toppen tot bijna 2600 meter. Geniet van mooie zonsopkomsten vroeg in de ochtend en schitterende zonsondergangen in de avond. Natuurlijk is het mogelijk om deze tocht met hulp van kaart en GPS zelf te lopen, maar is het niet veel prettiger om lekker georganiseerd met een gids op pad te gaan? Deze accompagnateur des montagnes kent het gebied en de lastige passages en heeft kennis van het weer én mogelijke weersveranderingen. Daarnaast kan hij of zij je veel informatie geven over de lokale flora en fauna en je persoonlijke bergkennis enorm vergroten. Nog een groot voordeel van een georganiseerde trip als deze, is dat je slaapplaatsen vooraf geregeld zijn en je je daarover geen zorgen hoeft te maken; wel ze lekker toch?

  de route

  Dents7 Large

  voor wie

  Om een groep van gelijk niveau te kunnen vormen met de gids, is het belangrijk dat deze niet te ver uiteen loopt. Deze week is dan ook geschikt voor bergwandelaars met de nodige bergervaring en een goede wandel conditie. Dagelijks wordt er gemiddeld zo'n 5 uur (de stops niet meegerekend) gelopen. De moeilijkheidsgraad is lastig aan te geven en bijvoorbeeld afhankelijk van weersomstandigheden. Belangrijk is het in elk geval om geen hoogtevrees te hebben!

  verblijf

  Tijdens deze trip verblijf je op basis van half pension in berghutten, op de mooiste plekken van de Alpen. Deze refuges kunnen onderling verschillen, soms beschikken ze over 2 persoonskamers, maar regelmatig deel je de kamers met andere deelnemers of bezoekers van de refuge. De berghutten liggen deels op Zwitsers en deels op Frand grondgebied. Het is goed om te weten dat de keuzes qua diner (en ontbijt) beperkt zijn en vaak uit de eigen "tuin" komen; dat betekent dus vooral kaas en groenten. De eerste en laatste nacht breng je door in een comfortabel chalet, natuurlijk ook weer inclusief half pension verzorging.

  prijs

  De prijs van deze uitdagende Tour des Dents Blanches is:

  € 799,- p/p

  deze prijs is inclusief:

  - 5 nachten in een berghut, op basis van half pension verzorging
  - Eerste en laatste nacht comfortabel verblijf op basis van half pension in een chambre d'hôte
  - 6 daagse tocht onder begeleiding van een ervaren gids

  Dents10 Large

  beeld